stresstest

Stresstest als voorspeller. Werknemers die binnen paar maanden uitvallen, kleuren nu al rood.

Werknemers die vandaag ongezonde stress ervaren en een risico lopen om er onderdoor te gaan, kun je nu al detecteren. Hierdoor wordt de stresstest een voorspeller.

Dat is het gevolg van de definitie van ongezonde werkstress: langdurige opgekropte irritaties waarbij langdurig staat voor een periode van langer dan 3 maanden.

Stress sluipt heel langzaam en onderhuids in het leven binnen. De meeste mensen hebben vaak niet eens door dat zij ongezonde stress ervaren. Dat blijkt uit de verbaasde reacties als men de resultaten van de stresstest bekijkt. Dit komt omdat men een aantal stresssymptomen negeert of vage klachten niet aan stress linkt.

De overbelasting kondigt zich lang op voorhand aan

Wie de stresstest regelmatig invult en last krijgt van ongezonde stress, zie je in de testresultaten evolueren van gezonde stress (groene kleur) naar ongezonde stress (rode kleur).

Het omgekeerde kan uiteraard ook. Iemand die vandaag rood kleurt van de stress, kan door anders met stress om te gaan van zijn werkstress verlost raken en hierdoor groen kleuren.

Stresstest als voorspeller

De hamvraag is dan ook: stel dat je op voorhand kunt zien dat een van je medewerkers een verhoogd risico loopt om ziek te worden van de stress, zou je dan als HR of leidinggevende aan de kant blijven staan?

Wetende dat de helft van de werknemers die langer dan drie maanden uitvallen nooit meer naar hun oude job terugkeren en een flinke deuk in hun zelfvertrouwen krijgen als gevolg van hun crash?

Ikzelf heb meer dan vijftig mensen geïnterviewd die meer dan twee jaar met burn-out thuis hebben gezeten. Hun conclusie was altijd dezelfde: als ik op voorhand had geweten hoe ik er anders mee kon omgaan, dan had het nooit zo ver hoeven te komen.

tarieven software werkstress verminderen meten visualiseren wsv methode

Focus je op de rode en oranje werknemers

Als 25 mensen uit je organisatie de test invullen en er kleuren 15 mensen groen, 5 mensen oranje en 5 mensen rood, dan weet je meteen welke medewerkers in de gevarenzone zitten. Het is dan ook logisch dat je actie onderneemt naar de werknemers die in het rood zitten.

Omdat bij het resultaat van de stresstest ook tot 10 werkpunten mee krijgt, kun je direct per medewerker een actieplan opstellen om de werkstress te verminderen.

Zoals je op de afbeelding hierboven ziet, houdt de stresstest ook de resultaten van eerdere metingen bij. Zo wordt het makkelijk om evoluties in kaart te brengen.