Meer stress door thuiswerk en corona

Meer stress door thuiswerk en corona

Thuiswerk en de coronacrisis verhogen het stressniveau bij werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft en wordt bevestigd door Marina Oellibrandt van On-y-go HR & Lifecoaching.

Mensen presteren meer uren bij thuiswerk

Uit het onderzoek van Microsoft blijkt dat mensen door de coronacrisis tot twintig procent meer werkuren doen in vergelijking met werken op kantoor. Helaas betekent dit niet altijd efficiënter werken.

Er gaat heel veel tijd naar het versturen van berichten naar collega’s tijdens de avonduren of in het weekend. Een derde van de ondervraagden stelt dat zij grote problemen ondervinden om het werk en privé-leven duidelijk af te bakenen. En dit geeft hen enorme stressklachten.

Marina Oellibrandt van On-y-Go HR & Lifecoaching komt tot gelijkaardige conclusies. In één van haar webinars vroeg ze aan 75 deelnemers wat thuiswerk voor hen betekende. Eén op twee mensen antwoordden dat zij extra stress ervaren door thuiswerk.

Volgens Marina heeft dit te maken met verschillende factoren:
• de grens werk/privé afbakenen is veel moeilijker als je werkt in je thuisomgeving,
• er is de factor angst: medewerkers willen het goed doen want zijn bang om hun job te verliezen
• en er is het left-out fenomeen, en dat laatste zie je helaas zeer frequent tegenwoordig. Medewerkers verliezen als het ware de connectie met hun bedrijf, leidinggevende en collega’s en dit is nefast voor hun motivatie.

Thuiswerk: meer stress, andere competenties

Ook Michel Piedfort van Testjewerkstress.be (de gratis stresstest) en Werkstressverminderen.be (tips voor minder werkstress) begrijpt dit. Hij deed in 2000 al in opdracht van de Europese Gemeenschap een onderzoek naar de gevolgen van thuiswerk.

• Mensen die van thuis uit werken voelen zich vaak schuldig: zou ik vandaag wel genoeg gewerkt hebben? Op kantoor ziet de baas medewerkers bezig, ze zitten aan hun bureau of men loopt rond. Bij thuiswerk ziet men dit niet.
• Thuiswerkers voelen zich ook meer alleen ondanks alle technische mogelijkheden van videochat en e-mail. Het gaat vooral om het menselijk contact dat men mist.

Daarom is thuiswerk veel meer dan werknemers een computer geven en toegang geven tot het netwerk van het bedrijf. Er zijn echt andere competenties nodig bij werknemers en leidinggevenden om van thuiswerk een succes te maken.

File rijden kan ook ontstressend werken

marina oellibrandt on-y-go

Hoewel filerijden of pendelen van en naar het werk als zeer stressvol ervaren kan worden, toch heeft het voor velen ook een bijzonder effect.

Tijdens de rit overloop je de dag en zet je een aantal dingen van je af. Tegen het moment dat je thuis aankomt, kom je letterlijk in je privé. Je doet je voordeur open en je komt thuis. Met het thuiswerk lopen werk en privé zoveel in mekaar over dat het onderscheid meer en meer vervaagt.

Volgens Marina Oellibrandt is dit iets wat absoluut niet onderschat mag worden, want dat ‘ik sluit het af’ is er wel degelijk en het is ook nodig dat momentje, die tussenfase. Het maakt dat je inderdaad die beide rollen toch min of meer gescheiden kan houden en dat je, zelfs in een file, kan ontstressen.

Je zet de radio loeihard, belt even een vriend, vriendin of familielid op, of je handelt telefonisch nog vlug enkele zakelijke problemen af onderweg.
Je hoofd vrijer kom je thuis aan en ook daar kom je toe in een veel betere vibe dan dat je van je thuiskantoor over en weer rent tussen je bureel, het keukenaanrecht en de kinderen.

Als je moeite hebt met grenzen stellen, wat redelijk veel voorkomt, is dit een hele uitdaging! Als je de grenzen niet trekt en over en weer blijft rennen om iedereen om je heen te pleasen dan kan je inderdaad vrij snel tegen je energetische grenzen aanlopen en loert burn-out om de hoek.

Meer burn-out en overwerkte mensen door thuiswerk

De studie van Microsoft gaat nog verder. Microsoft verwacht dat er door corona en thuiswerk meer burn-outs en overwerkte werknemers zullen komen. Daarom raadt het bedrijf medewerkers aan de tijd die ze anders in de file staan of in het openbaar vervoer spenderen te compenseren met een speciale knop op hun laptop.

Ze zetten hun werk zo echt uit en men is niet bereikbaar. Het fenomeen ‘altijd bereikbaar moeten zijn’ lag al heel erg onder vuur bij burn-out specialisten, coaches en zelfs artsen. Door de coronacrisis is het nu helemaal lastig om jezelf even af te schakelen.

Erger nog, het wordt soms gewoon verwacht, onder het mom van ‘je mag nu toch veel van thuis werken dus je spaart veel tijd uit’!

Meer info

www.on-y-go.be – Marina Oellibrandt – marina@on-y-go.be – gsm 0486432985