corona thuiswerk en stress, blijf stress meten

Corona en thuiswerk geven meer stress aan werknemers. Meet hun stressniveau

De tweede opstoot van corona in combinatie met het thuiswerk zal de werkstress bij heel wat werknemers doen stijgen. Daarom raad ik aan om het stressniveau van medewerkers te blijven opvolgen. Dat advies geeft Michel Piedfort van WerkstressVerminderen.be

Toen vroeger iemand na een uur extra file rijden op het werk kwam terwijl de stoom uit zijn oren kwam, wist iedereen: die laten we best even bekomen.

Werkstress is vaak al onzichtbaar … met thuiswerk wordt het nog moeilijker om het op te sporen

Wie als leidinggevende of HR-medewerker met zijn medewerkers praat, vangt wel eens stresssymptomen op. Het gaat dan door wat er (niet) gezegd wordt, wat je ziet, wat je hoort of door interpretatie van de lichaamstaal.

Net door het thuiswerk vallen een aantal herkenningspunten weg. De medewerker kan zich veel makkelijker achter zijn computerscherm verstoppen. Het is veel eenvoudiger om even aan de telefoon een glimlach op je gezicht te toveren en te doen alsof het allemaal wel OK is.

Je hoort iemand niet meer boos op zijn klavier tikken, je hoort iemand niet meer vloeken als hij de telefoon neerlegt na een gesprek met lastige klant en je ziet de tranen in iemands ogen niet meer opborrelen als men een uitbrander geeft.

Tegelijk schuilt er een gevaar in het toegenomen mailverkeer of digitale berichten. Geschreven tekst kan harder overkomen dan bedoeld omdat nuances minder gelegd worden. Een boodschap komt anders over als we lezen in vergelijking met als we spreken.

Werkstress is onderschat probleem. Volg daarom werkstress op en begin het in kaart te brengen door het te meten

tarieven software werkstress verminderen meten visualiseren wsv methode

Daarnaast is werkstress een onderschat probleem. De meeste mensen die mijn stresstest doen, zijn verbaasd dat zij meer stress ervaren dan gedacht. Kortom: men legt niet altijd de link tussen een aantal vage schijnbaar onbelangrijke klachten en werkstress.

De opluchting is dan ook groot als men ontdekt dat men echt iets aan die werkstress kan doen. Dat de werknemer zijn eigen ervaren stressniveau onderschat is logisch. Die stressfactoren zijn vaak zo verweven met zijn persoonlijkheid dat men het vaak niet eens door heeft. Daarom is het enorm belangrijk dat de leidinggevende of HR er op kan/mag wijzen dat iemand (te) veel stress ervaart en dat men er samen echt iets aan kan doen.

Het meetinstrument van Werkstressverminderen.be dat werkstress aanpakt is dan een bijzonder goede vertrekpunt. Zo kun je op regelmatige basis bijvoorbeeld elke maand een meting doen en de evolutie per werknemer in de gaten houden.