dodow

Beter slapen, niet meer piekeren met Dodow

’s Nachts wakker liggen omdat je aan je werk blijft denken. Je wordt er knettergek van. Van zodra je jezelf begint te ergeren omdat je gek wordt van al dat gepieker over je werk, merk je dat je nog meer stress krijgt.

Voor wie ’s nachts beter wil slapen en niet meer wil piekeren, helpt Dodow. Dit toestel projecteert een blauwe lichtbol op het plafond. De bol vergroot en verkleint. Als de bol vergroot, ga je inademen. Als de bol verkleint, ga je uitademen.

Het is dus de bedoeling dat je tot rust komt door je ademhaling af te stemmen op het ritme van de beweging van de lichtbol. Omdat je jezelf focust op de bol, denk je niet langer meer aan het werk. Tegelijk vertraag je de ademhaling en val je uiteindelijk in slaap.

Het toestel heb je vanaf 40 euro en is verkrijgbaar bij Coolblue, Amazon, Bol.com. Er is ook een app die je downloadt via de smartphone.

Piekeren, wakker liggen is belangrijke stressfactor

Wakker liggen is een enorme stressfactor Uit onze onderzoeken zijn piekeren en wakker liggen één van de belangrijkste signalen van werkstress.

Radio 2 testte Dodow uit, het werkt

Het radioprogramma De Inspecteur op Radio 2 testte Dodow uit. Het programma staat bekend voor zijn krtische insteek. Dodow werkt, was hun conclusie.